all mail address your message write your comment show all comments
Doubravník

Doubravník


Oficiální stránky městyse

Doubravník
  Dnes je: 23.11. 2017 | Poslední články | Mapa stránek | Kalendář | Facebook | Info-seznam |
 

Úřad městyse:


Další rubriky:

Nabídka práce:
  v regionech: - Tišnov
- Bystřice nad Pernštejnem

Doporučujeme:
Pohostinství
Břetislava Sedláčka
Dřevořezba
Valtr Baxa
Rekreační středisko - PRUDKÁ
jižní Morava
ppgo
firebrno
krizport

Statistika:
TOPlist

Najdete nás zde:
  49°25'31.10" NWGS-84
  16°21'07.14" E
  313 m.n.m.

Naposled přidané:
19/11/17 Fotogalerie
- Srnec obecný
15/11/17 Úřední deska
- Návrh střednědobého...
15/11/17 Úřední deska
- Svolání zastupitelstva

Krátké zprávy:
16/11/17 Školní jídelna
- Jídelní lístek od 20…
06/11/17 Kulturní komise
- Otevírání adventu
03/11/17 KČT Doubravník
- Pozvánka na přednášku
Celý přehled   [7]

Dotační program:
- Obnova kultur. památek
- Podpora sportu, kultury

Přečtěte si:
Doubravnický zpravodaj
Doubravnický zpravodaj
obsah čísla  02/2017

Zpravodaj DSO
Zpravodaj DSO Tišnovsko
02/2017 ve formátu *.pdf

RSS kanál:
 InfoCentrum Tišnov - noviny Tišnov TIŠNOVSKO, noviny Kuřim KUŘIMSKO
- Tradiční výstava b...
- ŠLECHTIČNY ZAVŘOU ...
- Adventní jarmark š...
- Těch aut ! Kde se ...
- Oblastní charita T...

Počasí:

pocasi  pocasi

Aktuální předpověď

radar chmu

Srážkový radar ČHMÚ


Obecní geoportál:
logo Geoportál

Kalendář městyse:
Kalendář městyse

Fotogalerie:
www.rajce.net

doubravnik.rajce.net


Programování a správa:
Petr Koukal

Anglický čtenář v Doubravníku [19]

07.02.2008

V dalším pokračování "Anglického čtenáře" se podíváme do čínské restaurace.

About Chinese way of eating with the chopsticks.

As the word about us is always getting nearer to us, we may happen to be in the Chinese restaurant some day. For the case like that it may be of some use to learn how to eat using the Chinese chopsticks. These eating utensils are applied because the use of it is very comfortable to eat the Chinese foodstuffs which are always sliced or cubed. At the same time you will get to know the terminology about the way how to prepare Chinese dishes.

Chinese cooking uses most meats, poultry, fish and vegetables known to the Western palate but also include some exotic ingredients. Due to varying weather conditions, environment, tastes and products, there are about 56 regional styles of food in China. There are also numerous methods of cooking such as baking, boiling, braising, deep-frying, double-boiling, poaching, sautéing, scalding, shallow-frying, simmering, smoking, steaming, stir-frying, barbecuing and blanching that produce many varieties of mouth-watering dishes.

How to Use Chopsticks?



(A) Rest one chopstick on the 3rd and 4th fingers with thumb on top of the middle part of the chopstick



(B) Hold the other chopstick on the index and middle fingers, by using the tip of the thumb to keep the chopstick in place.



(C) Level Chopsticks, pick up food with movement of the upper chopstick, keep the lower chopstick stationary at all times

Good luck and good appetite!



rubriku vede: PhDr.Tomášek Pavel CSc.


Celý článek | přečteno 3.181 x   ohlasů 0 Přidat názor Verze pro tisk Sdílet na Fb

Tyto stránky byly vytvořeny prostřednictvím redakčního systému napsaného v PHP jazyce.
validní HTML 4.01 validní CSS 2.1 validní RSS 0.91 ochrana proti s.p.a.m.u
optimalizováno pro prohlížeče SeaMonkey , Firefox , Opera a Yandex
data jsou komprimována metodou (gzip)
© 2004 - 2017