all mail address your message write your comment show all comments
Doubravník

městys Doubravník


Oficiální stránky

Doubravník
  Dnes je: 29.03. 2024 | Poslední články | Mapa stránek | Kalendář | Facebook | Info-seznam |
 

Úřad městyse:


Další rubriky:

Bezpečný internet:
logo NÚKIB

logo e-bezpečí

Nabídka práce:
  v regionech: - Tišnov
- Bystřice nad Pernštejnem

Doporučujeme:
Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje
Restaurace a penzion
Břetislava Sedláčka
Rekreační středisko - PRUDKÁ
jižní Morava
ppgo
firebrno
krizport

Statistika:
TOPlist

Naposled přidané:
26/03/24 Úřední deska
- Závěr zjišťovacího...
25/03/24 Úřad městyse
- Rozpočtové opatření č.2
20/03/24 Úřední deska
- Pozvánka na řád...

Mobilní rozhlas:
- Otevírací doba
- Místní komunikace
- Eurooil
- Fotbalový klub Do...
- Soukromí prodejci

Krátké zprávy:
26/03/24 Školní jídelna
- Jídelní lístek od 01.04…
21/03/24 Charita Tišnov
- Nabídka zaměstnání
20/03/24 Školní jídelna
- Jídelní lístek od 25.03…
Celý přehled   [8]

Pozemkové úpravy:
- Pozemkové úpravy

Přečtěte si:
Doubravnický zpravodaj
Doubravnický zpravodaj
obsah čísla  03/2023

Dotační program,
příspěvky:
- Obnova kultur. památek
- Podpora sportu, kultury

Možná vám uniklo:
- Další úspěšný rok turistů

Počasí:
Počasí Doubravník - Slunečno.cz

Obecní geoportál:
logo Geoportál

Kalendář městyse:
Kalendář městyse
verze pro tisk   [ zde ]

Fotogalerie:
www.rajce.net

doubravnik.rajce.net


Programování a správa:
Petr Koukal

Anglický čtenář v Doubravníku [19]

07.02.2008

V dalším pokračování "Anglického čtenáře" se podíváme do čínské restaurace.

About Chinese way of eating with the chopsticks.

As the word about us is always getting nearer to us, we may happen to be in the Chinese restaurant some day. For the case like that it may be of some use to learn how to eat using the Chinese chopsticks. These eating utensils are applied because the use of it is very comfortable to eat the Chinese foodstuffs which are always sliced or cubed. At the same time you will get to know the terminology about the way how to prepare Chinese dishes.

Chinese cooking uses most meats, poultry, fish and vegetables known to the Western palate but also include some exotic ingredients. Due to varying weather conditions, environment, tastes and products, there are about 56 regional styles of food in China. There are also numerous methods of cooking such as baking, boiling, braising, deep-frying, double-boiling, poaching, sautéing, scalding, shallow-frying, simmering, smoking, steaming, stir-frying, barbecuing and blanching that produce many varieties of mouth-watering dishes.

How to Use Chopsticks?



(A) Rest one chopstick on the 3rd and 4th fingers with thumb on top of the middle part of the chopstick



(B) Hold the other chopstick on the index and middle fingers, by using the tip of the thumb to keep the chopstick in place.



(C) Level Chopsticks, pick up food with movement of the upper chopstick, keep the lower chopstick stationary at all times

Good luck and good appetite!



rubriku vede: PhDr.Tomášek Pavel CSc.


Celý článek | přečteno 4.625 x   ohlasů 0 Přidat názor Verze pro tisk Sdílet na Fb

Tyto stránky byly vytvořeny prostřednictvím redakčního systému napsaného v PHP jazyce
a nepoužívají soubory cookies k ukládání uživatelských dat.
validní HTML 4.01 validní CSS 2.1 validní RSS 0.91 ochrana proti s.p.a.m.u
optimalizováno pro prohlížeče SeaMonkey , Firefox , Opera a Yandex
data jsou komprimována metodou (gzip)
prohlášení o přístupnosti webu
© 2004 - 2024